Boendet

Betelskeppet är ett  boende för hemlösa.
Målgrupp:
Män som för tillfället saknar egen bostad.
Antal platser:
Det finns 42 enkelrum för män. I boendet finns matsal, tvättstugor, duschar, tv-rum samt bastu. I boendet ingår helpension. Personal dygnet runt.

Arbetssätt:
Vi erbjuder stöd, motivationssamtal samt själavård. Den boende har också möjlighet att ha samtal med vår kurator.
Flertalet av personalen är utbildade i MI och Återfallsprevention.
Vi samarbetar med socialtjänsten, samt ett flertal kristna organisationer och behandlingshem i Göteborg och andra delar av landet.

Vår önskan är att placerande socialsekreteraren tar aktivt del i boendeplanering. Avstämningsmöte med handläggare hålls regelbundet.

  Drogfrihet:
Boendet bygger på drogfrihet och nykterhet.  Nykterheten kan kontrolleras genom utandningsprov med alkometer. Vi har möjlighet att genomföra drogtester med urinprov eller saliv.  Vi har kontakt med tillnyktrings- och avgiftningskliniker.

Delaktighet:
Vi håller skeppsråd varje tisdag. Boende och personal samlas för att diskutera frågor gällande boendet på båten.

  

 

 

 

”Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.” Matteus 25: 35-36”I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni ska vara där jag är.” Johannes 14: 2-3
 • april 2018
  m ti o to f l s
  « Aug    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30